De Mythologie vanuit Vrouwelijk Perspectief

De Mythologie vanuit Vrouwelijk Perspectief

Op de middelbare school ben ik zeer geïnteresseerd geraakt in de Griekse Mythologie maar al snel kwam ik erachter dat die sagen zover van de werkelijkheid stonden. We hadden zo’n docent Nederlands, Latijn en Grieks die urenlang over de Oudheid kon vertellen en blijkbaar is dat bij mij blijven hangen.

Tijdens mijn diepgaande zoektocht naar genezing na twee zware ongevallen in 2000 en 2009, ben ik in aanraking gekomen met diverse bijzondere leringen die ik heb toegepast en uitgespit totdat het voor mij werkte met effectief resultaat waardoor ik mezelf grotendeels heb kunnen genezen, iets waar ik trots op ben.

Gaandeweg mijn leven ben ik steeds meer in aanraking gekomen met spirituele richtingen die gelijkaardig zijn aan de Griekse mythologie waardoor ik een sterke verbinding met de Godin heb gekregen.

In 2014 heb ik de eerste hand gelegd aan mijn manuscript met de intentie om het in te sturen voor een boekschrijfwedstrijd. Het ingestuurde stuk werd echter totaal niet begrepen dus heb ik er vanaf gezien om het in te leveren.

Uiteindelijk heb ik besloten om het onderwerp volledig te laten rusten en mijn inspiratie in de koelkast te zetten. Ik was immers van mening dat dit verhaal meer tijd nodig had om tot rijping te komen vanwege persoonlijke omstandigheden. Desondanks was de fundering gelegd waardoor ik er eenvoudig aan zou kunnen verder werken.

Recentelijk, eind 2017 ben ik opnieuw in mijn mythe gedoken waarbij alle personages totaal zijn opgebloeid tot sterke karakters die ik in korte tijd tot leven heb gebracht want ik ben ervan uitgegaan dat mijn inspiratie niet opnieuw drie jaar op zich zou laten wachten.

Met alle kennis die ik vergaard heb over de mythologie, de archetypes en de goden en godinnen heb ik ervoor gekozen om een magisch-realistische versie te scheppen, vanuit mijn vrouwelijk perspectief.

Mijn romanserie, inmiddels geëvolueerd tot een heuse trilogie plus epiloog, gaat dus niet over grote veldslagen maar over de innerlijke belevingswereld van elk belangrijk personage en de wijze waarop zij omgaan met omvangrijke uitdagingen die op hun pad verschijnen met alle bijbehorende emoties.

Daarom heb ik de artistieke vrijheid genomen om de sagen en mythes zodanig te herschrijven dat het aannemelijk is deze situaties in deze mensenlevens zich op die manier hebben voorgedaan. Zodoende is er een nieuwe mystiek met oude wijsheden geboren, klaar voor de moderne maatschappij om gelezen te worden.

Hiermee heb ik een boek geschreven dat ik zelf had willen lezen!

Heb je interesse? Laat dan altijd je email en naam voor me achter, zodat ik jou de laatste updates en de MYTHISCHE MAILING kan toesturen.
Klik op de link of op de onderstaande foto voor meer informatie en om je aan te melden. Alvast bedankt voor je interesse.

Ik wens jou veel leesplezier en een prachtige dag toe.

Erika vander Hart.

Alle teksten, foto’s en inhoud op deze website: © Copyright Erika vander Hart, 2019.
Reageren is niet mogelijk.